Electrocoin d.o.o.


Kontakt

[email protected]

Osnovni podaci

Tvrtka: Electrocoin d.o.o.
Adresa sjedišta: Ilica 15, 10000 Zagreb
Adresa ureda: dostupna na zahtjev
OIB: 45841695639
VIES PDV broj: HR45841695639 (verifikacija)
Matični broj: 04165985
MBS: 080893710 (zapis u sudskom registru)
Direktori: Nikola Škorić (li), Marin Maržić (li)

Misija

U suradnji s financijskim i regulatornim institucijama pružati uslugu jednostavne, brze i legalne kupoprodaje kriptovaluta u Hrvatskoj i ostatku EU/EEA/SEPA područja.

Vizija

Postati vodeći europski pružatelj platnih usluga nove generacije i koristeći blockchain tehnologiju biti predvodnik inovacija u financijskoj industriji.

Pregled tvrtke

Društvo Electrocoin d.o.o. bavi se posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata. Osnovno poslovanje tvrtke uključuje prodavanje i kupovanje kriptovaluta od fizičkih, pravnih i institucionalnih klijenata te omogućavanje trgovcima prihvaćanje uplata u kriptovalutama u Hrvatskoj i ostatku EU/EEA/SEPA područja. Trgovanje se obavlja u eurima (EUR), te u većini značajnijih kriptovaluta.

Electrocoin je osnovao Nikola Škorić u veljači 2014. godine s ciljem omogućavanja jednostavnog, legalnog i profesionalnog trgovanja bitcoinom u Hrvatskoj. Nikoli se uskoro pridružio Marin Maržić kao suvlasnik i direktor tvrtke. Nikola i Marin su jedini vlasnici; tvrtka nikad nije primala vanjska ulaganja, pa je stoga čitav kapital tvrtke porijeklom isključivo iz inicijalnog ulaganja i organske zarade operacija tvrtke.

Kroz godine je Electrocoin proširio svoje poslovanje na čitavo EU/EEA/SEPA područje i na ostale značajne kriptovalute. Electrocoin zadržava mjesto kao najveći broker kriptovaluta u Hrvatskoj, te postaje jedan od većih brokera u EU. Uspješno poslovanje tvrtke pokazuje da postoji značajna i legitimna potražnja za zakonitom kupnjom i prodajom kriptovaluta, kako od fizičkih tako i od pravnih i institucionalnih klijenata koji žele biti izloženi tržištu kriptovaluta, koji žele plaćati kriptovalutama ili koji razvijaju blockchain rješenja koja zahtjevaju pristup kriptovalutama.

Uz svoje osnovno poslovanje trgovanjem kriptovaluta, Electrocoin razvija nekoliko projekata temeljenih na blockchain tehnologiji. Tvrtka također nudi usluge razvoja, savjetovanja i edukacije vezano uz razne aspekte blockchain tehnologije i općenito povezane industrije.

Electrocoin je potpuno usklađen sa svim relevantnim regulativama u Republici Hrvatskoj te inzistira na proaktivnom pristupu regulatornim pitanjima. Kroz svoj pravni tim od osnivanja kontinuirano radi na pribavljanju mišljenja i službenih stajališta o temama specifičnim za ovo novo područje, utvrđivanju zakonskih okvira, te uspostavljanju veza s regulatornim tijelima u RH. Electrocoin je i suosnivač Udruge za blockchain i kriptovalute (UBIK) kojoj su ciljevi izgraditi i osnažiti hrvatsku blockchain zajednicu te se zajedničkim snagama suočiti s otvorenim regulatornim pitanjima.