Electrocoin blog


20.01.2020. - vrijeme čitanja 5 min Cover image

Dobrodošli u svijet kriptovaluta

Ukoliko niste imali doticaja s kriptovalutama, shvaćanje tog sektora može biti iznimno zahtjevno, posebno za ljude koji nemaju određeno znanje iz informatičkog sektora. Cilj ovog članka je upoznati Vas s konceptom kriptovaluta te svih stavki ključnih za funkcioniranje tog ekosustava. Mnogi stručnjaci nazivaju blockchain revolucijom interneta vrijednosti, jer se putem blockchaina po prvi puta u povijesti, vrijednost može prenositi direktno putem interneta bez posrednika.

18.01.2020. - vrijeme čitanja 8 min Cover image

Kako sigurno pohraniti kripto

Tehnologija blockchaina je baza za sve kriptovalute trenutno dostupne na tržištu, a kao takva ima svoje prednosti i mane. Neke od prednosti kriptovaluta su; sloboda transferiranja sredstava, posjedovanje, kontrola i pohrana vlastitih sredstava. S navedenom slobodom, dolaze i određene odgovornosti i opasnosti. Na predavanju blockchain eksperata često se može čuti izreka “In decentralization, there is no mother”, što znači da sami odgovarate za svoje postupke i morate biti spremni suočiti se s mogućim posljedicama (gubitkom sredstava). Blockchain transakcije nisu reverzibilne, te jednom kada su izvršene, nemate se kome obratiti za povrat sredstava. Zato se treba potruditi osigurati svoje kriptovalute, a u ovome članku ćemo opisati kako napraviti upravo to, te koje stvari izbjeći kako biste spriječili krađu vaših sredstava.

20.12.2019. - vrijeme čitanja 4 min Cover image

Događaji koji su utjecali na kretanje cijene Bitcoina kroz 2019

Ako upitate nekoga tko nije aktivno uključen u kripto tržište o tome može li se zaraditi na kripto tržištu, vjerojatno ćete čuti kako se dalo zaraditi u 2017. godini te da danas nema prostora za zaradu. Mi tvrdimo suprotno, a kako smo trenutno na kraju 2019. godine, vrijeme je za godišnji recap događaja koji su utjecali na značajne pomake u cijeni Bitcoina kroz ovu godinu.

23.04.2019. - vrijeme čitanja 5 min Cover image

BSV - uspon i pad vizije lažnog Satoshija

Kripto zajednica ovih dana podsjeća na meksičku sapunicu. Halabuka koja se dignula oko Craiga Stevena Wrighta i njegovog projekta Bitcoin Satoshi Vision svakim danom dobiva više ili manje očekivane nastavke i sve ju je teže pratiti. Ima tu svega: forkova, hash ratova, burzi, twittera i, naravno, Satoshija Nakamota. Grand finale upravo gledamo: kripto burze odstranjuju BSV iz svoje ponude. Bitcoin mjenjačnica pridružuje se ovom pokretu - i mi delistamo BSV, a ujedno donosimo i kratak pregled ove sage koja traje već četiri godine.

30.03.2019. - vrijeme čitanja 1 min Cover image

Doniranje kriptovaluta za Milu Rončević

Electrocoin d.o.o priključuje se akciji doniranja sredstava za teško bolesnu djevojčicu Milu Rončević, te ovim pute omogućava doniranje kriptovaluta za pomoć maloj Mili. Donirati je moguće bitcoin, tether, ether ili bilo koji ERC20 token, a prikupljena sredstva biti će uplaćena na bankovni račun za malu Milu.

20.01.2019. - vrijeme čitanja 5 min Cover image

Upute za upotrebu papirnatih novčanika

Papirnati novčanik je sredstvo za pohranu kriptovalute u fizičkom obliku. To je jednostavan način da se kriptovalute pohrane bez instaliranja kriptovalutnih novčanika i papirnati novčanici omogućavaju da se kriptovalute poklone osobi koja ne posjeduje elektronički kriptovalutni novčanik.