Electrocoin blog


08.07.2020. - vrijeme čitanja 3 min
Blog image

Kriptovalute postaju dostupne

Kako bi kriptovalute postale najpoželjniji način plaćanja, tvrtka Electrocoin kroz svoje usluge Bitcoin mjenjačnica i Paycek proaktivno radi na povećanju dostupnosti kriptovaluta širokoj javnosti.

Mjenjačnica In Kapital, u Preradovićevoj 1 na Cvjetnom trgu u Zagrebu, uz devize, od sada mijenja i bitcoin i ether kriptovalute za kune. Trend prihvaćanja kriptovaluta kao poželjnog načina plaćanja postaje nezaustavljiv.

Kripto je elektronička gotovina

Beskontaktno plaćanje sasvim je uobičajena pojava već nekoliko godina. Obavimo kupovinu, dođemo na blagajnu, prislonimo karticu i... transakcija je odobrena. Putem čipirane bankovne kartice, pametnih telefona, pa čak i pametnih satova, beskontaktno plaćanje je dostupno u trgovinama, na kioscima, čak i na mnogim automatima.

Gotovo svaki hrvatski građanin ima bankovni račun i već godinama pravo na platnu karticu, no plaćanje gotovinom u Hrvatskoj svejedno čini preko 80% platnih transakcija. Razlog ovome nije (samo) averzija prema novim tehnologijama, već i želja građana da sami kontroliraju svoj novac. O transakcijama između građana samih da i ne govorimo: kad želite dati 100 kuna prijatelju, gotovo uvijek ćete to napraviti u gotovini.

Kriptovalute omogućavaju savršen spoj ova dva svijeta - beskontaktne transakcije sa novcem koji kontrolirate sami. Vaša kriptovaluta nalazi se samo u vašem mobitelu, i nigdje drugdje, baš kao i gotovina, a svojem prijatelju kriptovalutu šaljete direktno, bez posrednika - baš kao i gotovinu.

Kripto postaje jednostavan

Izbor načina plaćanja je uvijek poželjan. Novčanici su nam puni kartica, a mobilni telefoni nam već sadrže aplikacije kao što su PayPal, Revolut i Apple Pay. Iako kriptovalute traže posjedovanje odvojenog digitalnog novčanika (baš zato što je novac kod nas), sve više financijskih servisa počinje uz valute različitih država prihvaćati i kriptovalute.

Uostalom, zašto ne? Kriptovalute, kao i euro ili dolar, našle su način za jednostavan i transparentan odnos s hrvatskom kunom, a time i s nama kao potrošačima.

Iako plaćamo kriptom u našem omiljenoj trgovini, restoranu, web shopu ili kafiću, trgovci na svojem računu vide kune, jer pretvorbu diskretno odrađuju servisi poput Electrocoinovog PayCeka.

Kriptovalute postaju globalno prihvaćene, a Hrvatska ne zaostaje. Od 2014. Bitcoin mjenjačnica omogućava zamjenu kuna za kriptovalute preko bankovnih računa, a od prošle godine moguće je kriptovalute zamijeniti i za gotovinu u 55 poslovnica Hrvatske pošte. Logičan sljedeći korak su devizne mjenjačnice i taj korak smo upravo napravili u partnerstvu sa mjenjačnicom In Kapital.

Naša vizija je da kriptovalute uvedemo u svaki kutak Hrvatske u kojem se koristi novac i nastavljamo dalje sve dok kriptovalute ne integriramo u svu postojeću platnu i novčanu infrastrukturu. Kao turistička zemlja s kvalitetnom 4G pokrivenošću, među predvodnicima smo u ovoj pozitivnoj financijskoj revoluciji za koju mnogi do sada nisu ni znali da postoji. Vremena se mijenjaju.

Nedavne objave

Electrocoin akademija

Pridruži se Electrocoinovoj kripto akademiji i sudjeluj u aktivnim diskusijama i pobliže upoznaj industriju kriptovaluta u Hrvatskoj i u svijetu.

Uvjeti nagradnog natječaja "Kriptovalutama do ulaznica za 1. HNL"

Uvjeti nagradnog natječaja " Kriptovalutama do ulaznica za 1. HNL"

Kriptovalutni novčanici i plaćanje na PayCek prodajnim mjestima

Donosimo Vam osnovni pregled kriptovalutnih novčanika, uz sve prednosti i nedostatke.